pikkupaha

bändi

discografia

keikat

kontakti

kuvia

shop

linkit
ja arvostelut

L E V Y A R V I O I T A   L E H D I S S Ä

"   L   E   I   K   K   I   "

* * *
ILKKA 28.05.2010
Juha Seitz


"Eteläpohjalais-tamperelainen duo Pikkupaha tukeutuu rockiin, joka kuplii odottamattomasti. Vaikka Anu Hietikon ja Markus Välimaan projekti toistaa hiukan itseään, sen itsetietoisuus kiehtoo."EPARI [Etelä-Pohjanmaa] 19.5.2010
Mikko Nöjd


"Seinäjoki-Tampere -akselilla vaikuttava Pikkupaha -yhtye on julkaissut kolmannen albuminsa. luontevimmin yhtye sijoittuu jonnekin jälkipunkin maininkeihin. Paitsi että ei sijoitu, sillä ryhmän tiettyyn muottiin asettaminen ei yksinkertaisesti onnistu. Mainitusta punkista tarjoavat muistumia bändin anarkistinen asenne olla lokeroitumatta ja heidän, tarpeen niin vaatiessa, kyky rytätä oikein voimalla.
Leikkiin kutsutaan aluksi suorastaan särkyvän herkin folk-sävyin ja levy kasvaa ja monipuolistuu matkan varrella. Peruspoppia ei matkasta löydy lainkaan ja täten ei olla suostuttu musiikillisiin kompromisseihin. Paikoin kuulija jää grungemaisen äänivyöryn jalkoihin, joka tempossaan on suorastaan pelottavan hidas, ja mielikuva Lakeuden yössä liikuskelevista shamaaneista on vahva.
Leikki on albumina kuin spektri, se on imenyt sisäänsä paljon eri värejä, mutta vastakkaiselta kyljeltä ulostuleva valonsäde on ihan omanlaisensa."

"   E   P   Ä   V   A   K   A   A   "

* * * *
RUMBA no 13-14 / 05
Hanna Backkända


"...Pikkupahan biisit ovat Anu Hietikon ja Markus Välimaan käsialaa. Ulkopuolista apua on käytetty sanoituksissa: tekstit ovat kirjailija Inka Nousiaisen kynästä. Hitaan varmasti pitemmän uran tehnyt Pikkupaha on laittanut keitokseensa sellaisen kirjon tavaraa, että makusteltavaa riittää pitkään. Epävakaalla on niin etno-, kasari- kuin iskelmähenkeä, särökitaraa, viulua ja trumpettia, ja se nostaa mieleen valtavan nimien tulvan, ollen silti oma, genretön ja uniikki, linjassaan pysyvä itsensä. Bändin kakkoslevy vaikuttaa ja vakuuttaa jo "waun" nostattavalla ensikuuntelulla ja jokaisella kuuntelukerralla siihen kiintyy enemmän. Mutta eihän näin mainion nimen takaa voikaan löytyä kuin jotain mainiota."

© Pikkupaha 2010
Musiikkiyhdistys epävakaa ry